Machiel van Zanten

tekst & redactie

De teksten die ik schrijf verschijnen meestal als artikel in tijdschriften of op websites. Maar ik schrijf ook voor nieuwsbrieven, brochures, jaarverslagen, onderzoeksrapporten en boeken.

Mijn stijl is zakelijk, to-the-point en informatief. Ik schrijf graag op basis van interviews, maar kan ook prima uit de voeten met schriftelijke bronnen.

Al 25 jaar help ik organisaties om hun kennis en idee├źn helder te verwoorden. Kan ik ook u helpen?

Neem direct contact op


Voorbeelden

Radboud Rechten
De Nijmeegse rechtenfaculteit houdt graag contact met haar alumni. Het magazine Radboud Rechten speelt hierbij een belangrijke rol. Voor dit magazine maak ik onder andere portretten van hoogleraren en alumni.
FM Focus
FM Focus is het online en offline magazine van de faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. Ik schrijf er artikelen voor over thema's als leiderschap, besluitvorming, sociale cohesie, employability en gender.
Jaarverslag Noaber Foundation
De Noaber Foundation financiert initiatieven die een langer gezond leven ondersteunen. Voor hun jaarverslag interviewde ik gedreven professionals die werken aan zorginnovaties.
Artikelen en bladmanagement Perspectief
Woningcorporatie Oosterpoort verhuurt ongeveer vijfduizend woningen in de gemeenten Heumen en Berg en Dal. Huurders ontvangen twee keer per jaar het bewonersblad Perspectief. Ik voer het bladmanagement en schrijf een groot deel van de teksten.
Kalimantan Tides | PDF-versie
Kalimantan is het toneel van tal van wetenschappelijke intiatieven. Omdat wetenschappers niet altijd weten waar hun collega's mee bezig zijn, lopen ze samenwerkingskansen mis. Samen met antropoloog Edwin de Jong heb ik de belangrijkste onderzoeksprojecten op het eiland in kaart gebracht.
Britain #02
Tweede editie van het jaarboek voor anglofielen. Ik heb voor dit boek een bijdrage geschreven over de beroemde cricketschrijver Neville Cardus (1888-1975), die zelfs in de eenentwintigste eeuw nog toonaangevend is in de cricketjournalistiek. Bestel dit boek.
Het verhaal Wûnseradiel...
De gemeente Wûnseradiel is in 2011 opgegaan in de gemeente Súdwest Fryslân. In dit prachtig vormgegeven boek passeert bijna 750 jaar Wûnseradiel de revue. Ik heb bijdragen geschreven over Menno Simons, doopsgezinde vermaningen, het Menno Simons-monument en de naam Witmarsum. Bestel dit boek
Artikelenreeks Inkt!
Voor het magazine Inkt! (glossy voor liefhebbers van lezen) heb ik een serie artikelen geschreven over gepassioneerde boekenverzamelaars en heb ik dubbelportretten gemaakt van boekhandelaren en antiquaren.

Geschiedenis NEC
Fotograaf Gert Hoogeboom volgde de sloop en nieuwbouw van het NEC-stadion. Voor zijn fotoboek Getuige [van] Acht maanden breken en bouwen in het Goffertstadion schreef ik een beknopte geschiedenis van de Nijmeegse volksclub: 'Van vervloekte bloedkuul tot voetbaltempel'.