Machiel van Zanten

freelance journalist, tekstschrijver, eindredacteur

De meeste teksten die ik schrijf verschijnen als artikel in tijdschriften of op websites. Maar ik schrijf ook voor nieuwsbrieven, brochures, jaarverslagen, onderzoeksrapporten en boeken.

Mijn stijl is zakelijk, to-the-point en informatief. Ik schrijf graag op basis van interviews, maar kan ook prima uit de voeten met schriftelijke bronnen.

Al 25 jaar help ik organisaties om hun kennis en idee├źn helder te verwoorden. Kan ik ook u helpen?

Neem direct contact op


Voorbeelden

Artikelen Radboud Rechten
Als jurist ben ik opgeleid aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. Het doet me daarom plezier dat ik regelmatig mag meewerken aan het alumnimagazine van de rechtenfaculteit. Voor Radboud Rechten maak ik onder andere portretten van hoogleraren en alumni.
Artikelen FM Magazine
FM Magazine is het tijdschrift van de faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit. Ik schrijf er artikelen voor over thema's als leiderschap, besluitvorming, sociale cohesie, employability en gender.
Kalimantan Tides | PDF-versie
Kalimantan is het toneel van tal van wetenschappelijke intiatieven. Omdat wetenschappers niet altijd weten waar hun collega's mee bezig zijn, lopen ze samenwerkingskansen mis. Samen met antropoloog Edwin de Jong heb ik de belangrijkste onderzoeksprojecten op het eiland in kaart gebracht.
Britain #02
Tweede editie van het jaarboek voor anglofielen. Ik heb voor dit boek een bijdrage geschreven over de beroemde cricketschrijver Neville Cardus (1888-1975), die zelfs in de eenentwintigste eeuw nog toonaangevend is in de cricketjournalistiek. Bestel dit boek.
Het verhaal Wûnseradiel...
De gemeente Wûnseradiel is in 2011 opgegaan in de gemeente Súdwest Fryslân. In dit prachtig vormgegeven boek passeert bijna 750 jaar Wûnseradiel de revue. Ik heb bijdragen geschreven over Menno Simons, doopsgezinde vermaningen, het Menno Simons-monument en de naam Witmarsum. Bestel dit boek
Artikelenreeks Inkt!
Voor het magazine Inkt! (glossy voor liefhebbers van lezen) heb ik een serie artikelen geschreven over gepassioneerde boekenverzamelaars en heb ik dubbelportretten gemaakt van boekhandelaren en antiquaren.