Machiel van Zanten

tekst & redactie

Uw tekst is klaar, maar zijn alle taalfouten eruit, lopen de zinnen lekker en komt uw boodschap duidelijk over? Wilt u zeker zijn van uw zaak, laat mij dan uw tekst redigeren. Ik heb jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende teksten: artikelen, jaarverslagen, webteksten, tijdschriften, onderzoeksrapporten, proefschriften, oraties en boeken.

Ik kort teksten in zonder de essentie aan te tasten en maak ingewikkelde materie toegankelijk. Ook kan ik drukproeven controleren en zorgen voor eenheid van stijl en taalgebruik.

Wilt u meer weten?

Neem direct contact op


Voorbeelden

Gedrag in de school
Gedrag van leerlingen is bepalend voor hoeveel ze leren. Een fijne omgang met leerlingen bepaalt bovendien in hoge mate het werkplezier van leraren. Onderwijsjournalist Bea Ros beschrijft de wetenschappelijke inzichten hierover in toegankelijke taal, met veel aandacht voor vertaling naar de praktijk.
Bestel dit boek.

Leer ze rekenen
Rekenen is een van de belangrijkste basisvaardigheden. Onderwijsjournalist Bea Ros schreef er een inspirerend boek over. Het ondersteunt leraren en schoolleiders uit het basisonderwijs bij het verzorgen van goed reken- en wiskundeonderwijs. Genomineerd als beste onderwijsboek van 2021.
Bestel dit boek.

IntroVox 2021
Elk jaar beginnen duizenden eerstejaars aan een studie in Nijmegen. In de zomer van 2021 kregen ze allemaal een IntroVox: een handige gids vol tips en wetenswaardigheden voor startende studenten.

Leer ze lezen
Wat is lezen, wat heb je ervoor nodig en hoe onderwijs je het? Onderwijsjournalist Bea Ros beantwoordt zulke vragen in een inspirerend boek voor leraren en schoolleiders uit het basisonderwijs. Bestel dit boek.

Vox
Vox is een onafhankelijk magazine dat nieuws en achtergronden biedt aan zowel studenten als medewerkers van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Radboud in coronatijd
Corona legde in 2020 de hele samenleving plat. Medewerkers van universiteitsblad Vox en alumnitijdschrift Radboud Magazine sloegen de handen ineen en maakten een uniek bewaarnummer over de Radboud Universiteit tijdens de coronacrisis.

Schoolvoorbeelden. 100 jaar onderwijsdiversiteit in 10 portretten
Geen enkel land kent zoveel verschillende onderwijstypen als Nederland. Om die diversiteit te laten zien, interviewden Bea Ros en Peter Zunneberg tien Nederlanders over hun basisschooltijd.

Martijn de Koning e.a. Eilanden in een zee van ongeloof. PDF-versie | Samenvatting
Antropoloog Martijn de Koning verrichtte een diepgravende studie naar de activistische daʿwa-netwerken in België, Nederland en Duitsland.

Roelof de Wijkerslooth. Diesredes 2000-2012.
Bij het afscheid van Roelof de Wijkerslooth als collegevoorzitter van de Radboud Universiteit verscheen een prachtig vormgegeven boek met al zijn diesredes.

In de geest van Lohman. Over leven, leren en leiderschap.
Emile Lohman leidde veranderingsprocessen bij het NOB, de Bijenkorf en het Radboudumc. In deze biografie vertelt hij openhartig over zijn leven en leiderschap.

Radboud Magazine
Alumni en relaties van de Radboud Universiteit Nijmegen ontvangen elk kwartaal Radboud Magazine. Ik ben sinds 2005 verantwoordelijk voor de eindredactie.

Jaarverslag Radboud Universiteit
Met haar jaarverslag legt de Radboud Universiteit verantwoording af over het gevoerde beleid op het gebied van onderwijs, onderzoek en personeel.

FM Kwartaalbericht/FM Quarterly
FM Kwartaalbericht was tussen 2006 en 2011 het blad van de Nijmeegse Faculteit der Managementwetenschappen. Het blad heeft inmiddels een digitaal vervolg gekregen.

Marcel Metze. De staat van Nederland
Hoe staat Nederland ervoor? Wat zijn de belangrijkste maatschappelijke trends en hoe presteren we ten opzichte van het buitenland? Het CBS leverde cijfers, journalist Marcel Metze schreef pakkende analyses en ik verzorgde de eindredactie.